Co będzie potrzebne?
4 ciabatty
słoiczek czarnych oliwek
10 pieczarek
ser pleśniowy Brie
zioła prowansalskie
sól
pieprz
czosnek granulowany
oliwa z oliwek
Przygotowanie
Oliwki kroimy na pół. Ser trzemy na tarce lub kruszymy na małe kawałki. Pieczarki obieramy i kroimy, doprawiamy solą i pieprzem, następnie smażymy na rozgrzanej patelni.
Każdą ciabattę kroimy w poprzek. Z dolnej części bułek wybieramy trochę miąższu, następnie wkładamy oliwki, pieczarki i ser. Całość doprawiamy czosnkiem i ziołami.
Górne części bułek smarujemy oliwą z oliwek i układamy na blasze. Obok układamy bułki z oliwkami i serem. Wkładamy do rozgrzanego do 200°C piekarnika i zapiekamy kilka minut, aż ser się roztopi, a górna część bułek przyrumieni.
Podajmy na ciepło.
Smacznego! :)